AcasăArgentinaInflație de 60% în Argentina: Măsurile anunțate de noul ministru al Economiei....

Inflație de 60% în Argentina: Măsurile anunțate de noul ministru al Economiei. ”Magia nu există”

-

Noul ministru al Economiei al Argentinei, Sergio Massa, s-a angajat miercuri seară să oprească tipărirea banilor care contribuie la alimentarea inflației fulminante, subliniind strategia sa de a înlătura criza din ce în ce mai adâncă a țării.

Măsurile lui Massa s-au concentrat și pe stimularea exporturilor, reducerea deficitului fiscal al țării și creșterea rezervelor în scădere ale băncii centrale.

Massa moștenește enorma provocare de a îmblânzi inflația, care acum depășește 60% și se estimează că va ajunge la 90% până la sfârșitul acestui an. Deconectat de piețele internaționale de capital, guvernul lui Fernandez s-a bazat pe tipărirea banilor pentru a-și acoperi deficitul fiscal cronic.

”Magia nu există”, a spus Massa răspicat reporterilor din Buenos Aires. ”Trebuie să confruntăm inflația cu hotărâre.”

Guvernul își va finanța bugetul prin reducerea deficitului sau prin împrumuturi private. Țara are în vedere patru oferte de împrumut de la trei bănci internaționale și un fond suveran, a spus el, fără a furniza o cifră a potențialei tranzacții, potrivit Al Jazeera.

Deși este puțin specific, Massa s-a angajat să atingă obiectivul de deficit primar al Guvernului în acest an, un pilon cheie al programului său de 44 de miliarde de dolari cu Fondul Monetar Internațional. Massa a spus că a vorbit miercuri cu personalul FMI pentru a discuta viitorul programului. Un purtător de cuvânt al FMI a declarat într-o declarație că personalul său a vorbit cu Massa despre implementarea programului.

/www.dcnews.ro/noul-ministru-al-economiei-argentinei-promite-ca-nu-va-mai-tipari-bani_881918.html

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

Lasă un răspuns

Must Read

🇦🇷 Embajada de la República Argentina en Rumania : Aniversario de...

Inauguramos el Aniversario de 90 Años de Relaciones Diplomáticas entre Rumania y la República Argentina con dos momentos importantes: 13 hs 🇷🇴 Discurso de la...